Този път вкупом ни разказаха играта от Пазарджик. Застреляха ни

...
 Този път вкупом ни разказаха играта от Пазарджик. Застреляха ни
Коментари Харесай

Гинка Билоба

 Този път заедно ни описаха играта от Пазарджик. Застреляха ни от упор без предизвестие и съвсем без право на обжалване. Удариха крепко като за последно - в десетката. Не за милиони, а за мангизи, които ръчно не можем да преброим. И до момента в който към момента палим по някоя и друга мъждукаща крушка със светлина от бягащия от България ЧЕЗ, в окото на прожекторите засия другояче несъмнено миловидният облик на купувача на бизнеса от отечеството на чешката компания. Госпожа от небезизвестното със своите бизнес пориви градче на име Гинка втрещи народонаселението с към този момент съвсем добре изпечената договорка за благосъстоятелност на една трета от токоразпределението в страната. Оказа се обаче, че това голямо хапче Гинка Билоба е мъчно за преглъщане, да не приказваме за опцията то да разстрои цялостния български метаболизъм. Пиело се, споделят, на мрачно и гладно. Ужас!? Затова в Министерския съвет започнаха прибързано срещи с новопоявилия се бизнес-кит (или китка), благи запознанства, та даже и много натрапчива примирителност от страна на купувача. Пък и позакъсняла (защо ли?) увереност на кабинета да вкара страната в договорката. При това продължиха да ни твърдят, че всичко си било работа на чехите и нашата компания, което било напълно обикновено в капиталистическата пазарна действителност. Ами в тази вълча реалност, единствено и единствено тъй като е капиталистическа и освен това пазарна, за какво не я продадем цялата страна на открито, заедно с от малко малко работоспособното население? Ще останат единствено пенсионерите и инвалидите, пардон, хората в неравностойно състояние, които и без друго с пагубните си пенсии скоро ще освободят място за новата етническа действителност в страната България.
    Тежки са тези думи в дните на обичаен оптимизъм към Баба Марта и националния ни празник Трети март. Но, запитвам се, дали тъкмо по време на това постоянно разкрепостяване на духа и страстите с благи пожелания за здраве и шанс и поклонение пред нашите освободители, не ни сервираха прелестно изпечен пазарлък с адрес метрополисът на свободното предприемачество - Пазарджик? Това си е напряко гадно като политическата гибел (или всеотдайност?) на онази Теменужка от енергетиката. Но, какво да се прави. Теменужките са красиви цветя, знае го и Костов, само че животът им е къс. Уви! Интересите и желанието за безгранично обогатяване на хората с действителна власт обаче са безконечни. Този безграничен вкус за придобиване посредством операции и трупане, в това число и с корупционно разпределяне, на националното ни благосъстояние на открито, е на път да затрие България. Или най-малкото да я трансформира дефинитивно във васална територия без облик и лице, без надзор над жизненоважни и стратегически браншове, в страна без самочувствие и достолепие.
    Големият въпрос, който от ден на ден се натрапва, е за какво е докарахме или дотътрихме дотук? Най-лесно е да упрекваме само корумпираните политици и безродници, които се управляват единствено от келепира и не се интересуват от живота в недостиг и бедност на множеството хора. Но какво, запитвам се, направиха онеправданите, тези, които през всички години на безумия и обир вървяха като стадо след самопровъзгласили се месии и гласоподаваха ли, гласоподаваха? И направиха ли най-малко един сериозен митинг по сериозен въпрос за обществото? Не! Оставиха този законосъобразен цивилен инстикт на добре платени извън самозванци, на така наречен неправителствени организации с дребните ранички откъм гърба и професионално написаните лозунги начело. Същите тези, които в полза на непознати страни се стремят да трансформират всичко не в наш народен интерес - от образованието, културата и историята, та до екологията и жизненоважните стопански системи за действието ни като страна. Жалко! А толкоз близо, даже в прилежащите ни страни, хората стачкуват същински, водят война за правата си и реализират резултат. С една дума - има гражданско общество с изострена сензитивност към неправдата, а не като у нас захласнато придвижване от организации и персони с политически упоритости и в услуга постоянно на небългарски структури.
    Този брой на вестника ще бъде в ръцете ти, читателю на ДУМА, и на светлия ни народен празник Трети март. Денят на прослава на избавителите ни от петвековното Турско иго. На признателност и поклонение пред храбростта на съветската армия-освободителка, на безграничния подвиг и всеотдайност на българските опълченци, които с кръв записаха имената си в пантеона на славата и откриха пътя за свободното и без значение развиване на Отечеството. Та поради подвига на всички участници във войната и в памет на починалите, само че и за лъкатушещото, само че като цяло възходящо развиване на България до чертата на нейния настоящ крах си коства да сведем глави и да отдадем респект на градителите. И мислим с будна и непримирима мисъл за бъдното, тъй като държавното ни време тече все по-бързо. 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР